Med Hillerød Square Dancers prøver vi at opretholde en forening eller klub, hvor der er plads til mange forskellige slags mennesker, og hvor vi i fællesskab kan udleve vores fælles passion: at danse squaredans. Det er et mål, at klubben skal kunne danne en behagelig ramme for dygtige squaredansere.

 

Vi har nogle fælles etiske regler og principper, som vi sammen forsøger at efterleve i Hillerød Square Dancers. De er formuleret til fælles bedste og retter sig både mod nye dansere og mod de mere erfarne. Nogle af de helt elementære/banale regler er formuleret i ”Squaredansens 10 bud”, som er udformet for lang tid siden. De er måske lidt højtidelige, men dog stadigvæk værd at huske på, når mange mennesker er samlede om fælles aktiviteter. De lyder:

 

[1]      Belønningen for at være bevidst om disse bud vil være stor. Du vil få mange venner og bekendte, og du vil selv blive regnet blandt de bedste: The Square Dancers.

  •  01. Du skal anerkende Calleren og lære at koncentrere dig i at udføre hans/hendes Call, da din succes i Square Dance er afhængig af det, han/hun siger.
  •  02. Du skal bære badges, hilse på dine meddansere, være venlig og usnobbet, – være en værdig Square Dancer.
  •  03. Du skal være stille imens Calleren giver råd og instruktion. Så undgår du også hans/hen-des vrede blik, når han opdager, at de syv andre i din Square heller ikke har opfattet noget.
  •  04. Du skal ikke komme Calleren i forkøbet eller danse forud for Calleren, for Calleren har måske evnen til at snøre dig, så du risikerer at blive lidt til grin i Squaren.
  •  05. Du skal ikke latterliggøre de dansere, der måske har to venstre fødder og hænder, men i stedet hjælpe dem med at hitte rede på forskellen.
  •  06. Du skal prøve at danse i forskellige Squares, og på forskellige positioner, så du kan dele din personlighed, erfaring og rutine med alle.
  •  07. Du skal ikke beklage dig eller nedgøre Calleren, hvis du har klumret i det. Vent med at argumentere til Tip’et er færdigt. En Square som brækker ned går normalt op på Lines og genstarter, når de aktive Squares også er på Lines. Alternativt Square Up på ny.
  •  08. Du skal være velsoigneret, når du går til dans. Brug gerne deodorant (parfume-fri!) da mange passerer under dine arme.
  •  09. Du skal helst ikke indtage spiritus før eller under dansen, idet din hukommelse bliver omtåget og reaktionsevnen svækket. Du ender sikkert også med at blive ugleset herfor af dine meddansere.
  •  10. Du skal være aktiv deltager på dit undervisningshold, i klubben eller til Work-shops. Husk, at succesen hviler på dine skuldre, og at det ingen forsyndelse er at spørge om hjælp og vejledning. Det kunne det nærmere være, hvis du tog hjem totalt forvirret, for så at møde op næste gang ligeså.

(ukendt kilde)

 

 [2]  Og så prøver vi at holde klubben parfume/duft-fri af hensyn til overfølsomhed overfor disse miljøpåvirkninger. I den sammenhæng vil vi gerne tilslutte os opfordringen fra sammenslutningen af danske squaredanceklubber, Square Dance Danmark: “Vi vil gerne opfordre til at bruge så lidt parfume, dufte i plejeprodukter som creme, barbersprit og lignende som muligt, idet flere af danserne har duftallergi. TAK

Kontakt os: